Bike fitting

Bikefitting: Laat jouw fietsavontuur beginnen met een juiste afstelling van je fiets!

Een verkeerde afstelling van een fiets kan leiden tot irritaties, blessures en uiteindelijk tot het verdwijnen van alle fietsplezier! Afstellen op gevoel of met ouderwetse tricks als heuphoogte naast het zadel, hak op het pedaal met gestrekte been of de lengte van de onderarm van zadel naar stuur zijn achterhaald en voldoen niet meer bij het hedendaagse fietsen!

De bikefitting heeft als doel om de fiets optimaal af te stemmen op de fietser. De bikefitting is bedoeld voor elke fietser of je nu een recreatieve fietser bent of een wedstrijdrenner wij hebben een meting die bij je past. De meting  word gedaan door een  professionele opgeleide bikefitter. Het resultaat van de fietsmeting brengen wij over naar jouw eigen of  nieuwe fiets*.  Uiteraard houden wij rekening met speciale wensen of fysieke problemen.

Wat krijg je tijdens deze meting?

Na een korte uitleg van waarop de fietsmeting is gebaseerd, bespreken we  je fietservaringen, en ook eventuele fysieke problemen. Wij meten vervolgens 8 anatomische waarden en verwerken deze digitaal met het moderne Bikefitting systeem. Het merk van de fiets en type worden ook ingevoerd. Het meetresultaat en de rapportage vormen de basis voor het (laten) afstellen van jou fiets. Als wij de fiets moeten afstellen dan kan je die de volgende dag weer ophalen.  

Tot 3 maanden na de fietsmeting kun je altijd nog een keer langskomen voor een extra ( gratis ) controle.

Afstelling Schoenplaatjes

Vaak worden schoenplaatjes op gevoel geplaatst en vaak iets aangepast. Een verkeerde afstelling van schoenplaatjes kan leiden tot blessures door een verkeerd bewegingspatroon. Doordat de voeten bij klikpedalen min of meer vast staan op het pedaal. Hierdoor wordt de beweging enigszins gedwongen.    Met behulp van de Shoe Cleat Adjuster worden de schoenplaatjes juist afgesteld. De schoenplaatjes worden zo geplaatst dat de bal van de voet exact boven de as van het pedaal komt, hierdoor wordt een optimale krachtoverbrenging gerealiseerd. Tevens wordt een verdraaiing van het onderbeen voorkomen op deze manier.  Eventuele knieklachten, brandende en vermoeide voeten of een mindere effectieve krachtverdeling op de pedalen kunnen het gevolg zijn van voeten die niet goed ondersteund worden. ( Bij aankoop van nieuwe schoenen is deze service gratis.) € 17,50  

Zadelmeting

Omdat zadelpijn een veel voorkomend probleem is, kunnen wij een analyse uitvoeren  om het juiste zadel aan jou te adviseren. Hierbij komt het innovatieve idmatch-meetsysteem van Selle Italia te hulp. De metingen verlopen geheel automatisch, met dank aan gevoelige digitale sensoren die ingebouwd zijn in de Smart Caliper. De dikte van de bovenbenen bepaalt, in combinatie met de bekkenafstand, hoeveel ruimte er tussen de bovenbenen en het zadel is. Deze meting geeft aan welke zadelvorm voor welke rijder het best is. Met de idmatch Smart Caliper is ook de flexibiliteit van het bekken vast te stellen. Het eindresultaat van deze metingen is een passend zadeladvies.

Let op! Dit product wordt in overleg met jou ingepland, afhankelijk van jouw beschikbaarheid en de beschikbare uren van onze bikefitter. Voor het afstellen van je fiets ben je deze ongeveer een dag kwijt. 

* Bij aankoop van een nieuwe fiets  is de Premium Bikefitting (waarde € 79,00) gratis.

 

Bike fitting Basic Premium Bike fitting
€49,00 € 79,00
V Intakegesprek V Intakegesprek
V Statische Bikefitting V statische Bikefitting 
V Verwerken Meetgegevens V verwerken Meetgegevens  
V Rapportage  V Rapportage
X Afstellen fiets V Afstellen fiets
X Afstelling schoenplaatjes V Afstelling schoenplaatjes

Maak gelijk een afspraak 0594641392 of via info@hiemstrafietsen.nl 


 

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  08:30 - 18:00 uur
Woensdag:  08:30 - 18:00 uur
Donderdag:  08:30 - 18:00 uur
Vrijdag:  08:30 - 18:00 uur
Zaterdag:  09:30 - 16.00 uur
Zondag:  Gesloten
 
Informatie over opening en bestellingen staan hiernaast.


Contactgegevens

Facebook