Schrik Fietsendieven af met goede sloten!Door je fiets goed op slot te zetten en op de juiste manier te stallen, vergroot je de kans dat een fietsendief jouw fiets liever laat staan. Gebruik daarvoor niet alleen je ringslot, maar ook tweede slot (met minimaal ART-2 keurmerk). Met deze tips staat jouw fiets écht veilig.

1. Gebruik altijd een (goed) tweede slot

Uit recent onderzoek  blijkt dat 39% van de mensen nog steeds maar één slot gebruikt. Je fiets is dan een makkelijke prooi voor fietsendieven. Een ringslot is zo doorgeknipt of opengebroken met een Poolse sleutel. Twee sloten openbreken kost de dief meer tijd en moeite.

Tweede slot verplichting

Veel verzekeraars stellen het gebruik van een erkend ART-slot zelfs verplicht. Om diefstal te helpen voorkomen, geldt vanaf 1 maart 2024 een tweede-slotverplichting voor alle e-bikes. Dit tweede fietsslot dient ook ART2 goedgekeurd te zijn (net als het eerste slot). Voor duurdere fietsen en bij langdurige stalling, op bijvoorbeeld het station, kan het zelfs raadzaam zijn om een ART-3-slot te gebruiken.

 Zet je fiets ook thuis goed op slot

Zet je fiets ook goed op slot als je ‘m thuis parkeert. Bevestig je tweede slot bijvoorbeeld aan een muuranker of beugels met anti-inbraakschroeven. Je kunt bij diefstal namelijk alleen een beroep doen op je fietsverzekering als je twee sleutels kunt overleggen. Dus ook al zat je berging of schuur op slot

Waar koop ik een ART-slot?

Een ART-gecertificeerd fietsslot schaf je aan in de fietsenwinkel. Wij adviseren je graag.

info van anwb.nl


TerugDeel het met uw vrienden!


Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  8.30-18.00
Woensdag:  8.30-18.00
Donderdag:  8.30-18.00
Vrijdag:  8.30-18.00
Zaterdag:  9.00-15.30 ( Koningsdag gesloten)
Zondag:  Gesloten
 
Van Dinsdag t/m Vrijdag lunchen wij tussen 12.00 en 13.00 .
Wij zijn gesloten op 27 April ( Koningsdag) en 18 Mei


Contactgegevens

Facebook