Inlegzolen, de oplossing voor je voet en knie problemen.


Inlegzolen, de oplossing voor je voet en knie problemen.


Alles steunt op de voet

Tijdens het fietsen kunnen er op verschillende manieren pijntjes en problemen met de voeten of de knieën ontstaan. Veel mensen weten niet dat dit eenvoudig op te lossen is met inlegzolen.

Afhankelijk van de verschillende voettypes en de specifieke wensen van de fietser hebben we bij SQlab verschillende inlegzolen ontwikkeld. Met deze oplossingen kunnen we alle verschillende zwakke punten van de voet ondersteunen.

Pijnklachten in de voet

De oorzaak: te veel druk op de voet.

Vaak is de oorzaak van pijn in de voeten een te hoge druk op een klein gedeelte van de voet. Door te werken met pressure mapping is het mogelijk om inzicht te krijgen in de plaatsen waar dit gebeurt. Blauw zijn de gebieden met weinig druk en rood zijn de gebieden met veel druk.

Omdat tijdens het fietsen andere krachten spelen dan tijdens lopen, wordt de schokabsorberende functie van de voet niet aangesproken. Doordat de voetboog inzakt, raakt de voet vermoeid en neemt de kracht die op het pedaal wordt uitgeoefend af. Doordat de voet in de schoen verschuift, kan een te hoge druk op bloedvaten en zenuwen ontstaan. Deze drukpunten kunnen leiden tot jeuk en/of een slapend gevoel.

De SQlab oplossing

SQlab heeft inlegzolen ontwikkeld voor de verschillende voettypes en de specifieke omstandigheden op de fiets. Onze inlegzolen ondersteunen bij verschillende voettypes op de juiste manier. De pressure map laat zien dat de zolen de druk verdelen over een groter deel van de voet waardoor de puntbelasting afneemt.

Welke SQlab inlegzolen heb je nodig?

SQlab biedt vier verschillende inlegzolen, die ieder een andere mate van ondersteuning bieden.  Bij Hiemstra Fietsen hebben wij de apparatuur beschikbaar om de juiste inlegzool voor jouw te bepalen.


Terug
Deel het met uw vrienden!

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  8.30-18.00
Woensdag:  8.30-18.00
Donderdag:  8.30-18.00
Vrijdag:  8.30-18.00
Zaterdag:  9.00-15.30 ( 18 Mei gesloten )
Zondag:  Gesloten
 
Van Dinsdag t/m Vrijdag lunchen wij tussen 12.00 en 13.00 .


Contactgegevens

Facebook