Schaatsen slijpen met professionele slijpmachine.


Schaatsen slijpen met professionele slijpmachine.


Als de winter er weer is en de ijsbanen weer open zijn, is het verstandig om je schaatsen te laten slijpen. Of je nou een echte hardrijder op je noren bent; heerlijk wilt zwieren   of gewoon lekker gaat schaatsen. wij zorgen ervoor dat je Noren, easygliders of houtjes beter schaatsen dan nieuw uit de winkel.

We hebben de nieuwste Zandstra slijpmachine om elk paar noren  in de gewenste ronding te slijpen. Deze machine werd o.a. gebruikt bij de Olympische Spelen  om de professionele sporters optimaal te laten schaatsen.

Waarom is de ronding bij noren slijpen zo belangrijk?

De ronding van de ijzers bepaalt hoeveel weerstand je hebt bij het schaatsen. Als noren helemaal recht worden geslepen, raakt de schaats van voor tot achter het ijs tijdens het schaatsen. Hierdoor heb je een enorme glijweerstand en kost het veel meer energie om vooruit te komen. Dit is ook het geval als de noren te rond zijn geslepen, want dan raakt slechts een klein stuk van de schaats het ijs en zal deze er diep insnijden, waardoor er ook weerstand ontstaat.

Het slijpen van noren gebeurt bij ons met een ronding van 23 meter (staat gelijk aan een cirkel met een diameter van 46 meter), maar ook een ronding van 21 tot 25 is mogelijk. Ronding 23 is voor de meeste mensen degene die weinig weerstand oplevert en toch zorgt voor voldoende grip. Een goede ronding zorgt ervoor dat je tijdens het schaatsen druk kunt houden in de bocht.

 

Kunstschaatsen Hockeyschaatsenkunnen wij niet slijpen.


TerugDeel het met uw vrienden!


Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  9.00-17.00
Woensdag:  9.00-17.00
Donderdag:  9.00-17.00
Vrijdag:  9.00-17.00
Zaterdag:  9.00-16.00
Zondag:  Gesloten
 
Dinsdag t/m Vrijdags zijn wij van 12.00 tot 13.00 gesloten.


Contactgegevens

Facebook