Service

Laat  jouw fietsavontuur beginnen  met een juiste afstelling van je  fiets! 

Bikefitting


Een verkeerde afstelling van een fiets kan leiden tot irritaties, blessures en uiteindelijk tot het verdwijnen van alle fietsplezier! Afstellen op gevoel of met ouderwetse tricks als heuphoogte naast het zadel, hak op het pedaal met gestrekte been of de lengte van de onderarm van zadel naar stuur zijn achterhaald en voldoen niet meer bij het hedendaagse fietsen!

De bikefitting heeft als doel om de fiets optimaal af te stemmen op de fietser. De bikefitting is bedoeld voor elke fietser of je nu een recreatieve fietser bent of een wedstrijdrenner wij hebben een meting die bij je past. De meting  word gedaan door een  professionele opgeleide bikefitter. Het resultaat van de fietsmeting brengen wij over naar jouw eigen of  nieuwe fiets*.  Uiteraard houden wij rekening met speciale wensen of fysieke problemen.

 * Bij aankoop van een nieuwe fiets  is de Premium Bikefitting (waarde € 125,00) gratis.

Wat krijg je tijdens deze meting?

Na een korte uitleg van waarop de fietsmeting is gebaseerd, bespreken we  je fietservaringen, je doelstellingen en ook eventuele fysieke problemen. Wij meten vervolgens 8 anatomische waarden en verwerken deze digitaal met het moderne Bikefitting systeem. Het merk van de fiets en type worden ook ingevoerd. Het meetresultaat en de rapportage vormen de basis voor het (laten) afstellen van jou fiets.  Merk en type wordt ook ingevoerd .

Bij de check op de fietstrainer letten wij onder andere op je zitpositie, de rotatie van de knie, de heupstabiliteit en de flexibiliteit van de enkel. De indoor test maakt het mogelijk om de afstelling van de fiets nog verder te finetunen.

Tot 3 maanden na de fietsmeting kun je altijd nog een keer langskomen voor een extra controle  gratis!

 Afstelling Schoenplaatjes

Vaak worden schoenplaatjes op gevoel geplaatst en vaak iets aangepast. Een verkeerde afstelling van schoenplaatjes kan leiden tot blessures door een verkeerd bewegingspatroon. Doordat de voeten bij klikpedalen min of meer vast staan op het pedaal. Hierdoor wordt de beweging enigszins gedwongen.    Met behulp van de Shoe Cleat Adjuster worden de schoenplaatjes perfect afgesteld. De schoenplaatjes worden zo geplaatst dat de bal van de voet exact boven de as van het pedaal komt, hierdoor wordt een optimale krachtoverbrenging gerealiseerd. Tevens wordt een verdraaiing van het onderbeen voorkomen op deze manier.  Eventuele knieklachten, brandende en vermoeide voeten of een mindere effectieve krachtverdeling op de pedalen kunnen het gevolg zijn van voeten die niet goed ondersteund worden. Wij hebben speciale zooltjes altijd op voorraad.

Zadelmeting

 Omdat zadelpijn een veel voorkomend probleem is, kunnen wij een analyse uitvoeren  om het juiste zadel aan jou te adviseren. Hierbij komt het innovatieve idmatch-meetsysteem van Selle Italia te hulp. De metingen verlopen geheel automatisch, met dank aan gevoelige digitale sensoren die ingebouwd zijn in de Smart Caliper. De dikte van de bovenbenen bepaalt, in combinatie met de bekkenafstand, hoeveel ruimte er tussen de bovenbenen en het zadel is. Deze meting geeft aan welke zadelvorm voor welke rijder het best is. Met de idmatch Smart Caliper is ook de flexibiliteit van het bekken vast te stellen. Het eindresultaat van deze metingen is een passend zadeladvies.

Let op! Dit product wordt in overleg met jou ingepland, afhankelijk van jouw beschikbaarheid en de beschikbare uren van onze bikefitter. Voor het afstellen van je fiets ben je deze ongeveer een dag kwijt. 

 * Bij aankoop van een nieuwe fiets met een aanschafwaarde van meer dan € 1.000 is de Premium Bikefitting (waarde € 79,00) gratis.

   Bike fitting Basic                        Premium Bike fitting                         Premium Bikefitting +

        €49,00                                            € 79,00                                                   €125,00

 V Intakegesprek                           V Intakegesprek                               V Intakegesprek

V Statische Bikefitting                   V statische Bikefitting                       V Statische Bikefitting

V Verwerken Meetgegevens         V verwerken Meetgegevens             V Verwerken meetgegevens

V Rapportage                                V Rapportage                                  V Rapportage

X Afstellen fiets                             V Afstellen fiets                                V Afstellen fiets

X Afstelling schoenplaatjes           X Afstelling schoenplaatjes              V Afstelling schoenplaatjes

X Check op fietstrainer                  X Check op  fietstrainer                  V Check op  fietstrainer

Maak gelijk een afspraak 0594641392 of via info@hiemstrafietsen.nl