Is elektrisch fietsen gezond?Je zou denken dat de gewone ‘’fiets’’ gezonder is dan een elektrische fiets. Aangezien je bij een normale fiets meer moeite moet doen om vooruit te komen. Maar het is ook zo dat je op een e-bike niet vooruit komt zonder te trappen. Het is zo dat een elektrische fiets alleen vooruit gaat als je trapt.  Uit het onderzoek is gebleken dat mensen met een ‘gewone’ fiets deze minder vaak gebruiken dan mensen met een elektrische fiets. De e-bikebezitters pakken vaker hun fiets en rijden langere afstanden. Zij maken meer kilometers en verbruiken uiteindelijk meer energie. 

Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om te fietsen op de laagste stand. Je maakt dan geen gebruik van maximale support van de motor , je doet dus het meeste werk zelf.Wil je al je energie kwijt? Zet de motor lekker uit en verbrand nog meer calorieën! 

Dankzij de e-bike kom je vaker in de buitenlucht wat een positief effect heeft op je lichaam en geest. Denk bijvoorbeeld aan een betere nachtrust waardoor je je fitter voelt. Ook kun je tijdens het fietsen genieten van de natuur. Je bepaalt je eigen tempo en als je even wilt stoppen kan dat gewoon!

Wanneer je zo’n drie keer per week de fiets pakt in plaats van de auto zorgt dit voor een verbetering van je gezondheid. Ook wordt de zuurstofopname in je bloed beter. Elektrisch fietsen zorgt er dus voor dat je minder kans hebt op hart- en vaatziekten.

Fietsen zorgt daarnaast ook nog voor een ontspannen gevoel en dus minder stress. Waar wacht je nog op! Wij hebben een mooie collectie e bikes van Gazelle en Koga in onze winkel staan en geven graag persoonlijk advies. Ook hebben wij testfietsen om uit te proberen.


TerugDeel het met uw vrienden!


Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  8.30-18.00
Woensdag:  8.30-18.00
Donderdag:  8.30-18.00
Vrijdag:  8.30-18.00
Zaterdag:  9.00-16.00
Zondag:  Gesloten
 
Van Dinsdaq t/m Vrijdag lunchen wij tussen 12.00 en 13.00 .

Afwijkende dagen
24 december 2022 (Kerst):   Gesloten


Contactgegevens

Facebook