• Opvoeren E bike

Opvoeren E bike

Opvoeren van e-bikes

 Met de groeiende populariteit van elektrische fietsen neemt ook de kans op randverschijnselen toe.  Bijvoorbeeld het opvoeren van e-bikes is er zo een.  

Het  opvoeren van elektrische fietsen is af te  raden, omdat dit  verboden is. Alle elektrisch ondersteunde fietsen, voorzien van een 250 Watt motor en die maximaal ondersteunt tot 25 km/u, worden door de wet gezien als een fiets. Alle andere e-bikes, die in staat tot 45 km/u te ondersteunen, moeten voldoen aan specifieke typegoedkeuringseisen.|

Wie een gewone e-bike opvoert tot het niveau van speed pedelec, heeft van zijn fiets feitelijk een bromfiets gemaakt. Daarnaast is het zo dat ook uit veiligheidsoverwegingen het opvoeren niet aan te bevelen is, omdat je niet weet of het frame en de remmen berekend zijn op de hogere snelheden van speed pedelecs, die daar vanuit de productontwikkeling al wel geschikt voor zijn.

GARANTIE EN VERZEKERING | Behalve dat de opgevoerde elektrische fiets aan allerlei typegoedkeuringen zou moeten voldoen, ben je ook verplicht om je aan de verkeerstechnische voorschriften te houden (helmplicht, rijbewijs). Wie zijn e-bike opvoert en aangehouden wordt, komt dus wel degelijk in de problemen. Bovendien zal bij een ongeval de fietser niet verzekerd zijn. Daarnaast moet je ook rekening houden met de garantievoorwaarden van de elektrische fiets. Wanneer je daar zelf aan gaat sleutelen om ‘m tot een hogere snelheid te laten ondersteunen, zullen die snel vervallen.

Uit , Nieuwsfiets nu 27 augustus  Foto: Diavelo


Reacties

Note: HTML is not translated!