• Nieuw, nu ook bij ons Bikefitting.

Nieuw, nu ook bij ons Bikefitting.


Laat  jouw fietsavontuur beginnen  met een juiste afstelling van je  fiets!


Na  een uitgebreide cursus voor bikefitting te hebben gevolg bij Shimano training center kan ik je nu nog beter op de fiets zetten. Ook je plaatjes onder je fietsschoenen kunnen dmv de juiste afstelling zorgen voor nog meer kracht op je pedaal.  Maak dus snel een afspraak.  Groetjes Josita.


Bikefitting

Wij zetten je perfect op de fiets. Of je nu een meting wil voor de mtb, racefiets, triathlonfiets of crossfiets, het kan allemaal. Een goede positie op je fiets kan blessures voorkomen en het rijcomfort verhogen. Tevens is het mogelijk om te kijken naar de juiste afstelling van de schoenplaatjes en naar een ideaal zadel op basis van de zitbotjes en lenigheid.

De bikefitting heeft als doel om de fiets optimaal af te stemmen op de fietser. De bikefitting is bedoeld voor elke fietser, de fitting wordt namelijk op het sportieve doel afgestemd. Of je nu een recreatieve fietser bent of een wedstrijdrenner wij hebben een fitting die bij je past.

Wat krijg je tijdens deze meting? 

•Intake

•Statische meting,  Aan de hand van 10 lichaamsmaten wordt er een ideale fietsafstelling van de fiets berekend. Een ideale framemaat kan vervolgens bepaald worden. Heb je al een bepaalde voorkeur voor één of meerdere merken. Dan kunnen we van dat merk en type fiets je framemaat en de afstelling van zadel en stuur bepalen.

• Met behulp van de waarden die uit de statische meting zijn gekomen, kan je  fiets worden ingesteld. Je kan zelf ervaren hoe je lichaam functioneert bij de uitgekomen waarden tijdens het fietsen . Ook kun je ervaren wat het effect is van kleine aanpassingen van de afstelling.

•Je krijgt een uitgebreid bikefitting rapport. In het rapport vind je alle resultaten van de meting en de aanbevelingen die daaruit volgen.

Afstelling van de schoenplaatjes

Vaak worden schoenplaatjes op gevoel geplaatst en vaak iets aangepast. Een verkeerde afstelling van schoenplaatjes kan leiden tot blessures door een verkeerd bewegingspatroon. Doordat de voeten bij klikpedalen min of meer vast staan op het pedaal. Hierdoor wordt de beweging enigszins gedwongen.    Met behulp van de Shoe Cleat Adjuster worden de schoenplaatjes perfect afgesteld. De schoenplaatjes worden zo geplaatst dat de bal van de voet exact boven de as van het pedaal komt, hierdoor wordt een optimale krachtoverbrenging gerealiseerd. Tevens wordt een verdraaiing van het onderbeen voorkomen op deze manier.  Eventuele knieklachten, brandende en vermoeide voeten of een mindere effectieve krachtverdeling op de pedalen kunnen het gevolg zijn van voeten die niet goed ondersteund worden. Wij hebben speciale zooltjes altijd op voorraad. 

Zadelmeting

 Omdat zadelpijn een veel voorkomend probleem is, voeren wij direct een analyse uit om het juiste zadel aan jou te adviseren. Hierbij komt het innovatieve idmatch-meetsysteem van Selle Italia te hulp. De metingen verlopen geheel automatisch, met dank aan gevoelige digitale sensoren die ingebouwd zijn in de Smart Caliper. De dikte van de bovenbenen bepaalt, in combinatie met de bekkenafstand, hoeveel ruimte er tussen de bovenbenen en het zadel is. Deze meting geeft aan welke zadelvorm voor welke rijder het best is. Met de idmatch Smart Caliper is ook de flexibiliteit van het bekken vast te stellen. Het eindresultaat van deze metingen is een passend zadeladvies.

Let op! Dit product wordt in overleg met jou ingepland, afhankelijk van jouw beschikbaarheid en de beschikbare uren van onze bikefitter.

Prijzen: 

Statische meting , opmeten ( zie uitleg boven) ,  hier krijg je een rapport van met alle maten voor  de afstelling voor je fiets. € 39,00     Tijdsduur 30-40 min ( deze meting en de fietsafstelling doen wij standaard gratis  bij aanschaf van een racefiets  of mountainbike )

Fietsafstelling,  Met behulp van de waarden die uit de statische meting zijn gekomen, kan je  fiets bij ons worden nagemeten en afgesteld.              Rapport plus nameten en kleine aanpassingen  € 49,00  ( Als er onderdelen moeten worden vervangen maken wij een afspraak . Hiervoor berekenen wij het werkloon en de onderdelen.

Afstelling van de schoenplaatjes

Kosten €15,00  (Bij aankoop van nieuwe schoenen is deze service gratis )

Zadelmeting  plus advies

Kosten € 15,00  ( Bij aankoop van een nieuw zadel is deze service gratis)


Reacties

Note: HTML is not translated!